Du är en viktig person! 

Som personlig assistent kan du på ett unikt och handgripligt sätt aktivt bidra till livskvalitén hos en medmänniska. Är du genuint intresserad av att arbeta med människor, så är arbetet som personlig assistent mycket speciellt, stimulerande och tillfredsställande.

En bra personlig assistent har integritet, kreativitet, tålamod och personlig mognad. Du ska ge stöd och inspiration, men inte ta över. På många sätt skiljer sig arbetet som personlig assistent från andra vårdyrken då du kommer uppdragsgivaren mycket nära då du blir en värdefull hjälp i hens hem och vardag. Att den personliga kemin fungerar mellan assistenten och uppdragsgivaren är en förutsättning för gott samarbete och för att assistansen ska vara av god kvalité. Det tar tid att lära känna våra uppdragsgivare, lära sig deras kommunikation och skapa ett utvecklande samspel. Varje uppdragsgivare är unik!

Vi vill att du som assistent ska ha möjlighet att utvecklas både som person och i din yrkesroll. Vi har egna anpassade utbildningar i samklang med Aponas värdegrund. Mångfald, acceptans och respekt för allas olikheter och tillgångar är centrala begrepp för oss. Vi arbetar för och med ett aktivt och lyssnade ledarskap där alla ges möjlighet att utvecklas.

Vi har också utformat rollen och titeln Senior Assistent – en befordran för de assistenter som uppnått en gedigen kunskap och erfarenhet i sin roll som personlig assistent.

Är vår ambition något som lockar och kan passa dig? Välkommen med din intresseanmälan till oss!       Lediga jobb hittar du här!

Jag trivs med mitt jobb! Här har jag växt som människa. Jag utvecklas tillsammans med mina arbetskamrater, det är utmanande och spännande, aldrig tråkigt. Fått frågan om jag vill arbeta hos andra, men varför det?!  Här har vi en öppen dialog och min uppdragsgivare ger så mycket tillbaka på sitt eget, speciella sätt.Annelie Borg, Senior Assistent, 14 år hos Aponas uppdragsgivare

Hos Apona har jag vuxit både i min yrkesroll och som person. Det känns värdefullt att vara en del av min uppdragsgivares vardag. Här ges jag möjlighet att vidareutbilda mig kontinuerligt i bl a Durewalls Förflyttningsteknik, som gör vårt arbete smidigare och säkrareJennifer Sowe, Senior Assistent, 3 år hos Aponas uppdragsgivare

Jag märker att jag gör skillnad här och det inspirerar mig till att göra mitt jobb ännu bättre. Att kunna ge min uppdragsgivare den vardag som hon är värd gör mig glad.Angelica Al Khalaf, Senior Assistent, 2 år hos Aponas uppdragsgivare

Mitt jobb håller mig jordnära, uppmärksam, inlyssnande och intresserad av att lära mig mera. Varje mänskligt möte är viktigt för mig. Stödet från mina kollegor och chef har gett mig större självförtroende att utnyttja min egen potential. Att jag blir seniorassistent är också en personlig seger.Kajsa Adolfsson Runeskjöld, Senior Assistent, 2 år hos Aponas uppdragsgivare

Aponas assistenter utbildas i Durewallmetoden
En aktiverande förflyttningsteknik med empati, omtanke och ett etiskt tänkande!

 

 

Apona är ansluten till KFO och följer det kollektivavtal som gäller mellan Arbetsgivareföreningen KFO och Svenska Kommunalarbetarförbundet.
Vi har individuell lönesättning, reseförsäkringar, pensions- och avtalsförsäkringar samt friskvårdsbidrag.